اطلاعات شخصی شما چند دلار می ارزد؟

امروزه تقریباً کسی را نمی توان یافت که منکر لزوم استفاده از آنتی ویروس ها باشد. دنیای جدید سالهاست که به سمت دنیای مجازی در حرکت است. تسهیلاتی که فناوری اطلاعات برای مردم به ارمغان آورده غیر قابل انکار است.

Personal-Infomationطبعاً با گسترش کاربرد رایانه، گوشی های هوشمند، شبکه های محلی و شبکه جهانی اینترنت، بستر مناسبی برای خلافکاران و ناقضان قانون به وجود آمده است.
از اینرو در این مقاله سعی شده تا با آمار و ارقام لزوم حفظ امنیت و چالش های پیشرو به بحث گذاشته شود.
در زمان اتصال به اینترنت نباید بیش از اندازه آسوده خاطر نباشید. کافی است یکبار آنلاین شوید تا حتی همه کارهای قبلی تان هم به ارسال و رهگیری شوند. شاید فکر کنید اطلاعات شخصی تان ارزشی ندارد، اما در واقع ارزش اطلاعاتتان بستگی به شخصی دارد که قصد بهره برداری از آنها را دارد.

چه اطلاعاتی امکان به سرقت رفتن دارند؟
تقریباً هر آنچه که در رایانه ی شماست امکان دارد به سرقت رود. مانند، اطلاعات عمومی کاربر، تاریخچه مرورگر وب، مکان ها، پیام های متنی، برنامه های کاری، تاریخچه تماس ها، اطلاعات حساب کاربری و آدرس و تلفن.

اطلاعاتی که در مقابل چشمان ناظران هست
بازاریاب ها به دنبال هرنوع اطلاعاتی درباره شما هستند. از سن و جنسیت گرفته تا سلایق کاربران در رسانه های اجتماعی، مکان، رفتارهای اینترنتی. این اطلاعاتی است که می توان با هدایت تبلیغات هدفمند بازاریابی را پرسودتر نماید.

مجرمان سایبری فقط به دنبال پول هستند
اما مجرمان اینترنتی بیشتر به دنبال کسب درآمد به صورت غیرقانونی می باشند که در این راه اطلاعات حساب بانکی، اطلاعات بانکداری آنلاین و اطلاعات کارت های بانکی کمک شایانی به مقاصد سوء آنها می کند.

اطلاعات پول هنگفتی هستند
شرکت های تبلیغاتی برای دیده شدن تبلیغاتشان پول می پردازند. طبق آمار پرداخت هزینه تبلیغات آنلاین جهانی در چهار ماهه اول سال ۲۰۱۲، بیش از ۱۲۱% رشد یافته است. در سال ۲۰۱۱، ارزش بازار تبلیغات نمایش موبایل به ۶۳۰ میلیون دلار رسید که این خود نشان از حجم عظیمی از میزان سرمایه گذاری شرکت ها می باشد.

شرکت ها از اطلاعات کاربران پول در می آورند
رقابت بر روی جذب تبلیغات و حضور پرقدرت تر در این عرصه به اوج رسیده است. فیس بوک در چهارماه دوم ۲۰۱۲ در حدود ۱ میلیارد دلار از تبلیغات به دست آورد، در حالیکه گوگل بیش از ۱۰ میلیارد دلار دریافتی داشته است.

هر کاربر قیمت خودش را دارد
بر اساس آمار مندرج در سایت ها، گوگل از هر کاربر ۷ دلار در هر چهارماه بدست می آورد، در حالیکه فیس بوک ۱٫۲۶ دلار می توان از هر کاربر سودآوری داشته باشد.

مجرمان سایبری از سرقت اطلاعات انبوه پول در می آورند
بزهکاران اینترنتی از طریق بدافزارها اطلاعات را به صورت انبوه دریافت کرده و آنها را به فروش می رسانند. بر اساس مستندات مبالغ زیر برای معامله اطلاعات کاربران رد و بدل می شود:
شماره کارت اعتباری = ۱ تا ۱۰ دلار
اطلاعات احراز هویت بانکی = ۲۵ تا ۳۵ دلار
اطلاعات احراز هویت فیس بوک ۱۰۰۰ نفر= ۱۵ دلار
اطلاعات احراز هویت توئیتر ۲۲۰۰ نفر= ۷۵ دلار
اطلاعات احراز هویت ایمیل یاهو یا هاتمیل ۱۰۰۰ نفر= ۸ دلار

مسئله ی دیگری که معمولاً کاربران از آن غافل هستند، آگاه نبودن از تنظیمات حفظ حریم خصوصی است. با توجه به گسترش شبکه های اجتماعی در سطح جهان میزان درز اطلاعات شخصی از این شبکه ها یکی از مهمترین چالش های پیشروی این شبکه ها می باشد. بر طبق آمار ۱۳ میلیون از کاربران فیس بوک هرگز از ابزارهای حفظ حریم خصوصی استفاده نکرده اند و تنها ۳۸% کاربران می دانند که چگونه می توان مقدار انتشار اطلاعات را محدود کرد.

تنظیمات امنیتی و حفظ حریم خصوصی مرورگر مانند کوکی ها از دیگر منفذهای اطلاعاتی می باشد. به عنوان نمونه کوکی هایی که از طریق مرورگر بر روی کامپیوتر کاربران ذخیره می شود، در واقع ترجیحات و علاقمندی های کاربر را نشان می دهد و باعث می شود تا یک پروفایل برای کاربر بر روی مرورگر ایجاد شود. جالب است بدانیم بیش از ۵۰% از ۱ میلیون وب سایت برتر از کوکی ها استفاده می کنند و ۹۹٫۷% وب سایتهای حاوی کوکی، از کوکی های نا امن استفاده می کنند که این خود مراقبت بیشتر را ضروری می نماید.

برخی برنامه های غیرقانونی ممکن است اطلاعات بیشتری از آنچه نیاز دارند دریافت کنند، بنابراین همواره در انتشار اطلاعات شخصی در سایت ها و برنامه ها باید خساست به خرج داد.

حملات و انتشار آلودگی از اینترنت و کامپیوتر به موبایل و تبلت نیز سرایت کرده است . بر اساس آمار تبلیغ افزارها و سارقان اطلاعات بیش از ۲۲% بدافزارهای موبایل را در چهارماهه دوم ۲۰۱۲ را تشکیل می دهند. برنامه های جاسوسی ممکن است اطلاعات شخصی مانند لیست مخاطبان و پیام های متنی را جمع آوری کنند، ابزارهای جاسوسی ۴% از قدرتمندترین بدافزارهای موبایل را در همان بازه زمانی تشکیل می داد. بنابراین اکنون زمان آن رسیده که علاوه به امن کردن رایانه و لپ تاپ به فکر ایجاد امنیت برای گوشی های موبایل خود باشیم.

معضل دیگری که همواره از بدو ورود اینترنت وجود داشته، سایت های فیشینگ و کلاهبردارانه می باشد که ممکن است کاربران را فریب دهد تا اطلاعات حساس آنها بدست مجرمان سایبری برسد.
برترین سایتهای کلاهبردارانه مورد هدف در چهارماهه دوم ۲۰۱۲
۱٫ پی پال PayPal
۲٫ ای بی eBay
۳٫ تام TAM
۴٫ ای او ال AOL
۵٫ برادسکو Bradesco

خوب، بد، زشت
استفاده از اطلاعات خصوصی کاربر می تواند در موارد متعددی کاربرد داشته باشد. بر اساس نوع استفاده و یا سوء استفاده از این اطلاعات می توان به سه دسته تقسیم کرد:
خوب:
“تبلیغات هدفمند” بر اساس علائق کاربران که می تواند یک تسهیلات مفید برای برخی از کاربران باشد. به شهادت آمار از هر ۴ کاربر، ۱ کاربر آنلاین واقعاً تبلیغات “هدفمند” مبتنی بر علائق را دوست دارد.

بد:
بی ملاحظگی در فعالیت های آنلاین منجر به پیامدهایی در زندگی واقعی می شود. بنابراین باید حتی مراقب انتشار اطلاعات غیر ضرور خود باشید.
از هر ۵ رییس، ۱ نفر نمی خواهد بر اساس پروفایل رسانه های اجتماعی کاندیداها، استخدام کند.
کارکنان بر اساس محتوای مشکوک شبکه های اجتماعی شان اخراج می شوند.

زشت:
مجرمان سایبری می توانند از اطلاعات شما سوء استفاده کنند:
در سال ۲۰۱۱ کلاهبرداری هویت به بیش از ۱۳% افزایش یافت.
۶۳۱ دلار: میانگین هزینه ای که فرد قربانی جعل هویت برای حل مشکل خود در آمریکا هزینه می کند.
هزینه سرقت هویت افراد در انگلستان به ۱٫۷ میلیارد یورو رسید.
میانگین خسارت ناشی از انواع کلاهبرداری در مناطق مختلف در سال ۲۰۱۱:
آسیای و اقیانوسیه: ۱٫۴ میلیون دلار
آمریکا: ۱٫۱ میلیون دلار
اروپا و خاورمیانه: ۹۰۰ هزار دلار

اطلاعات و آمار فوق مبین این امر هستند که ارتقای سواد دیجیتالی بدون توجه به پارامترهای امنیتی پرهزینه و حتی در مواردی جبران ناپذیر می باشد. در کنار اطلاع رسانی و افزایش سطح آگاهی کاربران، استفاده از نرم افزارهای امنیتی مطمئن و به روز مانند کوییک هیل توتال سکیوریتی برای کاربران شخصی و کوییک هیل ادمین کنسول اندپوینت سکیوریتی (Quick Heal Admin Console Endpoint Security) برای شبکه یکی از ملزومات بهبود امنیت در فضای سایبر می باشد.
مراجع:
quickheal.com
www.w3techs.com
www.mashable.com
www.eurocompr.com
www.huffingtonpost.com
www.zdnet.com
www.bizrateinsights.com
money.cnn.com
investor.google.com
www.consumerreports.org
www.guardian.co.uk
blogs.quickheal.co.ir

این نوشته در عمومی, مقالات ارسال و , , , , , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *