نکات کلیدی جهت افزایش امنیت در اینترنت

استفاده از اینترنت و گشت و گذار در وب می‌تواند ساده و جذاب باشد. اطلاعات به آسانی در دسترس است و جهان به شکل محلی کوچک با ارتباطات سریع به نظر می‌رسد. پایگاههای شبکه‌های اجتماعی به هیجان ارتباطات اینترنتی افزوده‌اند و رسانه‌ای را فراهم نمودند که اطلاعات شخصی را به همراه اطلاعات سازمانی به اشتراک گذاشته می‌شود. به هر حال ظاهراً لذت کار با اینترنت، مشکلاتی را نیز به همراه خود می‌آورد.
رونق مخاطبان آنلاین اینترنت، علت چرایی محبوبیت این بستر برای سارقان اطلاعات شخصی، حملات سایت‌های کلاهبردارانه و فیشینگ و تهدیدهای بدافزاری می‌باشد. هرچند که روش‌هایی وجود دارند که شما می‌توانید به کمک آنها در هنگام استفاده از اینترنت امن بمانید.

– در زمان ارسال آنلاین اطلاعات شخصی مانند نام کامل، آدرس یا شماره‌های تلفن خیلی مراقب باشید.فراموش نکنید که مجرمین و سارقان سایبری در تعقیب بیت‌های اطلاعات شما می‌باشند تا بتوانند از آنها در جهت منافع خود استفاده کنند. تاریخ تولد خود را فاش نکنید (چیزهایی که بانک‌ها برای شناسایی مشتریان خود از آنها استفاده می‌کنند). شما می‌توانید از یک زبان مخفی و امنیتی یا رمز عبوری را انتخاب نمایید که بین دوستان شما و افراد غریبه تفاوت ایجاد کنید.

– اگر نرم‌افزار امنیتی اینترنتی بر روی رایانه‌ی خود ندارید، فایل‌های پیوست ایمیل‌هایی که از افراد ناشناس دریافت می‌کند باز نکنید.چنین ایمیل‌هایی اغلب شامل ویروس یا جاسوس‌افزار می‌باشند که می‌تواند به کامپیوتر شما آسیب رساند یا داده‌های شما را به سرقت ببرد.

– آیا صندوق پستی الکترونیکی شما سرشار از ایمیل‌های کلاهبردارانه می‌باشد که ادعا می‌کنند از سوی هوندا، پی‌پال، ای‌بی یا هر بانک یا شرکت مشهور دیگری می‌باشد و از شما درخواست اطلاعات حساس یا شخصی شما را می‌کند؟به این ایمیل‌ها، فیشینگ می‌گویند. در این باره فکر کنید، چرا BBC در یک تصمیم ناگهانی به شما ۱۰۰ هزار یورو می‌دهد؟ و از شما می‌خواهد تا شماره حساب بانکی خود را با یک انتقال مبلغ کمی به عنوان پیش‌پرداخت یا هزینه انتقال به یک حساب نامشخص در جایی دیگر اعلام نمایید! به سادگی این نوع ایمیل ها را به پوشه Junk یا هرزنامه منتقل یا آنها را به عنوان Spam نشاندار نمایید. این ایمیل‌ها را برای شرکتی که ادعا می‌شود از سوی آن ارسال شده، فوروارد نمایید. آنها تائید خواهند کرد که این ایمیل‌هایی که شما دریافت نموده‌اید واقعی هستند یا خیر. برنامه‌های ایمیل مانند Yahoo ،MSN و Gmail هرگز از شما رمزعبور ایمیل شما را نخواهند پرسید، فریب اینگونه ایمیل‌ها را هم نخورید.

– به غیر از مواردی که در حال خرید از طریق صفحات بانک‌های آنلاین معتبر هستید، از انتشار اطلاعات حساب بانکی یا کارت اعتباری خود جداً خودداری نمایید.شرکت‌های معتبر از ابزارهای امنیتی استفاده می‌کنند. ممکن است شما یک کلید طلایی در پایین صفحه مشاهده کنید که نشان می‌دهد سایت امن است. در زمان وارد نمودن اطلاعات بانکی یا هر اطلاعات دیگر، مطمئن شوید که اتصال امن می‌باشد (آدرس صفحات سایت باید با https و بعد یک کولون (:) و دو اسلش (//) آغاز شود) و نشانی سایت به طور کامل قابل اعتماد است. هر سایتی که با HTTPS آغاز شود و کارت اعتباری را بپذیرد قابل اطمینان نیست.

– بسیاری از سایت‌ها از شما درخواست می‌کنند تا پرسشنامه یک نظر سنجی را تکمیل نمایید. مطمئن شوید که متن را به دقت و تا آخر خوانده‌اید  و همه سوالاتی که از شما پرسیده می‌شود و شرایط و مواد دیگر قرارداد را به دقت مطالعه کرده‌اید.در صورتی که تصمیم به تکمیل فرم‌های نظرسنجی پا پرسشنامه‌های آنلاین نمودید، بخش‌هایی که با * مشخص شده‌اند را تکمیل نموده و بقیه قسمت‌ها را بدون تغییر بگذارید.

– فراموش نکنید هر ماه رمز عبور خود را عوض کنید.در ساختن رمز عبور خلاقیت به خرج داده و از ترکیب حرف و عدد استفاده کنید. حدس رمزعبور باید مشکل باشد. شما می‌توانید پسوردها را در یک فایل notepad در جایی مطمئن ذخیره کنید.

– با احترام با اینترنت برخورد کنید و مراقب آنچه می‌گویید یا ارسال می‌کنید باشید.از افشای اطلاعات شخصی و خاطرات خود بر روی اینترنت خودداری کنید. یک فکر ساده در پشت این نکته قرار دارد: شرکت‌ها اغلب استعدادها را از اینترنت رصد می‌کنند، اگر شما اطلاعات رسمی تماس خود را بر روی سایت‌های شبکه‌های اجتماعی قرار دهید، آنچه که امروز می‌گویید می‌تواند شغل رویایی‌تان که در ۵ سال آینده می‌خواهید بگیرید را تهدید کند. بخاطر داشته باشید، زمانی که اطلاعات را بر روی اینترنت قرار داده‌اید، دیگر نمی‌توانید آن را حذف کنید.

– اگر شما فردی ماجراجو هستید و تصمیم دارید با شخصی که به صورت آنلاین با او آشنا شدید، ملاقات کنید، جلسه را در مکانی عمومی تنظیم کرده و به دوستان و خانواده خود اطلاع دهید.همیشه یک طرح جایگزین درنظر داشته باشید تا در موارد خاص از آن استفاده نمایید. جزئیات طرح‌ها را به دوستان و خانواده خود اطلاع دهید.

– زمانی که کودکان از کامپیوتر یا لپ‌تاپ شما دسترسی دارند، از ویژگی مدیریت خانواده‌ها (parental controls) استفاده کنید.واقعیت این است که اینترنت دوستار کودکان نمی‌باشد. یک آنتی‌ویروس (qhi.ir) با ویژگی مدیریت خانواده تهیه کرده و فعالیت اینترنتی کودکان خود را مدیریت و رصد کنید. از این طریق می‌توانید با مشاهده لیست وب‌سایت‌های بازدید شده توسط کودکانتان، مراقبت بیشتری از آنها نمایید. امکان ایجاد محدودیت در ساخت حساب کاربری در شبکه‌های اجتماعی نظیر فیس بوک برای والدین فراهم آمده است.اگر فرزندتان از قبل عضو این شبکه‌های اجتماعی می‌باشد، با این نرم‌افزار چشم از حساب کاربری‌شان برندارید. از هر مورد فعالیت گستاخانه، شرم آور آنها گزارش تهیه نمایید.

– یک نرم‌افزار ضد ویروس قدرتمند نصب کنید.یک آنتی‌ویروس قدرتمند می‌تواند اکثر حملات را  مسدود کرده و در صورت بروز مشکلات اخطارهای ضروری را به اطلاع شما برساند. نرم‌افزارهای ضد ویروس مانند کوییک هیل (Quick Heal) که دارای چندین ویژگی مانند ضدویروس(AntiVirus)، ضد جاسوس‌افزار(AntiSpyware)، ضد بدافزار (AntiMalware)، ضد هرزنامه (AntiSpam)، ضد سایتهای کلاهبردار (AntiPhishing)، مدیریت خانواده (Parental Control)، اسکن موبایل از روی کامپیوتر(PC2Mobile)، بهبود عملکرد سیستم (PCTuner) و… می‌باشند، وجود دارند. چنین آنتی‌ویروس‌هایی حفاظت و امنیتی چندلایه برای کامپیوتر شما فراهم کرده و به همراه آن امنیت برای گوشی‌های موبایل را نیز برای شما به ارمغان می‌آورد.

نویسنده: سنجای کتکار، مدیر ارشد فنی تکنولوژی‌های کوییک‌هیل

این نوشته در عمومی, مقالات ارسال و , , , , , , , , , , , , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *